6 feiten over TikTok waarvan je er zeker 4 niet wist.

Jun 27, 2024

TikTok verovert de wereld, maar wat zit er achter de schermen van deze razend populaire app? Hier zijn zes feiten die je moet weten!

1. Een Derde van de Volwassen gebruikers gebruikt TikTok

Wist je dat een derde van de volwassen gebruikers op TikTok zit? Vooral jongeren onder de 30 zijn fanatieke gebruikers, met maar liefst 62% van hen die regelmatig de app gebruiken. TikTok is dus niet alleen een platform voor tieners, maar trekt ook een aanzienlijk volwassen publiek aan.

2. Zes op de tien tieners gebruiken TikTok, velen bijna constant

TikTok is enorm populair onder tieners. Zes op de tien tieners gebruiken de app, en 17% van hen is er bijna constant mee bezig! Dit laat zien hoe diepgeworteld TikTok is in het dagelijkse leven van jongeren.

3. TikTok's gebruikersbasis groeit snel

De groei van TikTok is indrukwekkend. In slechts twee jaar tijd is het aantal volwassen gebruikers gestegen van 21% naar 33%. Deze explosieve groei laat zien hoe snel TikTok een vaste waarde is geworden in de sociale media-wereld.

4. Slechts 25% van de gebruikers maakt bijna alle video's

Hoewel TikTok een grote gebruikersbasis heeft, is het interessant om te weten dat slechts 25% van de gebruikers verantwoordelijk is voor 98% van alle video's die je ziet. Dit betekent dat een relatief klein aantal gebruikers de meeste content produceert die viraal gaat en gedeeld wordt.

5. 43% van de gebruikers haalt hun nieuws van TikTok

TikTok is niet alleen voor dansjes en lip-sync video's. Maar liefst 43% van de gebruikers haalt hun nieuws van de app. Dit percentage is verdubbeld sinds 2020, wat laat zien dat TikTok een steeds belangrijkere bron van informatie wordt voor veel mensen.

6. TikTok's nieuwsgebruikers zijn jong en divers

De nieuwsgebruikers van TikTok zijn jong en divers. 44% van hen is tussen de 18 en 29 jaar oud, en 58% is vrouw. Dit maakt TikTok tot een platform waar jonge en diverse groepen hun nieuws en informatie vandaan halen.

TikTok is geliefd en populair, en het biedt adverteerders, zoals Red Rocket, de perfecte doelgroep voor het inzetten van lead- en vacaturecampagnes. Of je nu leads wil genereren of op zoek bent naar talent, TikTok biedt een unieke kans om een breed en betrokken publiek te bereiken.

Meer weten of de kansen voor jouw bedrijf? Druk direct hier en plan een vrijblijvende meeting van maximaal een half uurtje. Je wordt er altijd wijzer van!