By Kevin Bruggink

Case: Teka Kranen x Red Rocket: 6 nieuwe kraanmachinisten in 10 weken.

Bij Red Rocket begrijpen we de uitdagingen waar grote spelers op de arbeidsmarkt mee te maken hebben. Ook gerenommeerde ondernemingen zoals Teka Kranen ondervonden moeilijkheden bij het vinden van kraanmachinisten voor hun constant groeiende vloot. Daarom hebben Teka en Red Rocket de handen ineengeslagen om actief kraanmachinisten te werven en dit probleem aan te pakken.

Teka Kranen is een toonaangevende speler op de Europese markt voor het verhuren van diverse soorten torenkranen. Met een uitgebreide verhuurvloot voorzien van kraanmachinisten, zorgt Teka ervoor dat huurders volledig ontlast worden.

“Het werven van bekwaam personeel was een grote uitdaging. Vanwege de schaarste op de arbeidsmarkt was het moeilijk om überhaupt reacties te krijgen,” aldus Dielan Vlaar van Teka Kranen.

Om ervoor te zorgen dat de groeiende vloot van Teka kan blijven beschikken over voldoende machinisten, hebben Teka en Red Rocket samengewerkt om kraanmachinisten actief te werven. In de eerste tien weken hebben we al zes machinisten geplaatst en in slechts vier maanden tijd hebben maar liefst 224 kandidaten zich aangemeld. Dankzij het gebruik van Whatsapp konden kandidaten direct in gesprek gaan, waarbij 75% van het voorwerk al door een chatbot werd gedaan.

De arbeidsmarkt staat onder druk en ook Teka Kranen merkte in 2022 dat het werven van kraanmachinisten stagneerde. De sterke reputatie van Teka en sporadische vacatureadvertenties in kranten waren niet langer voldoende om in de groeiende markt te voorzien.

Daarom hebben Teka en Red Rocket besloten om een laagdrempelige campagne op te zetten. Deze campagne richtte zich op het benaderen van kraanmachinisten in de buurt van actieve opdrachten met een Teka-vacature, waarbij zij nog niet meteen hun CV hoefden te uploaden. Door advertenties op verschillende locaties in te zetten, afhankelijk van de kraanverhuur-activiteit in de regio, hebben we maar liefst 79.000 mensen bereikt die midden in de doelgroep zitten. Vanuit deze doelgroep hebben we 1123 klikken gegenereerd, wat neerkomt op een conversie van 19,94% naar kandidaten.

Tijdens evaluaties bleek echter dat het te veel tijd kostte om alle kandidaten telefonisch op te volgen vanwege het grote volume. Red Rocket heeft daarom gezorgd voor een schaalbare kandidaatkwalificatie via Whatsapp. Met behulp van een chatbot werden kandidaten direct na het aanleveren van hun gegevens benaderd via Whatsapp.

Hierbij werden zij gevraagd om een aantal competenties en eigenschappen te bespreken die bepalen of ze passen binnen het gewenste profiel. Op basis van de uitkomsten kon een kwalificatie worden gemaakt:

  • Binnen de doelgroep, geen ervaring, maar opleiding wel mogelijk
  • Binnen de doelgroep, ervaring, maar opleiding niet nodig
  • Buiten de doelgroep

Als een kandidaat binnen de eerste twee kwalificaties valt, worden alle gegevens, inclusief motivatie, via de Red Rocket Leads Service doorgestuurd naar de HR-afdeling van Teka Kranen. Dit heeft geleid tot een afname van maar liefst 75%. Teka ontvangt altijd alle kandidaten, zodat zij 100% controle houden over applicaties. Allen zijn voorzien van zo veel mogelijk informatie binnen beschikbare bronnen.

Dielan Vlaar van Teka Kranen is duidelijk over de samenwerking:

“De communicatie verliep prettig, Red Rocket was gedreven en we hebben daadwerkelijk rendement gezien van onze investering.”

Dielan erkent dat het vinden van geschikte machinisten een voortdurende uitdaging blijft vanwege de groei van hun eigen bedrijf en de concurrentie op de arbeidsmarkt.

Als uw organisatie momenteel worstelt met vergelijkbare uitdagingen en als de bovenstaande oplossing ook bij uw organisatie past, aarzel dan niet om contact op te nemen met Red Rocket Online. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Bij Red Rocket begrijpen we de unieke behoeften van bedrijven en we streven ernaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden die aansluiten bij uw specifieke situatie. We kijken ernaar uit om met u samen te werken en uw wervingsproblemen op hoogte aan te pakken met dezelfde toewijding en effectiviteit als we hebben laten zien bij Teka Kranen.