By Kevin Bruggink

In 2024 nog beter: Werven & Kwalificeren via Whatsapp.

In een tijdperk waar de snelheid van technologische vooruitgang en communicatie ongekende uitdagingen creëert in het wervingslandschap, introduceert Red Rocket een revolutionaire benadering die de dynamiek van interactie met potentiële kandidaten transformeert. De vraag die velen bezighoudt: hoe onderscheiden de chatbots van Red Rocket zich van de rest in de markt?

De sleutel tot dit onderscheid ligt in onze fundamentele aanpak. Bij Red Rocket begint alles met de vraag, waaruit vervolgens de antwoorden voortvloeien. Dankzij onze ontwikkeling van proactieve chatbots zijn wij in staat om kandidaten via een gestroomlijnd multiple choice systeem niet alleen snel te informeren maar ook te kwalificeren. Een scenario: een kandidaat klikt op een advertentie, laat zijn gegevens achter, en ontvangt onmiddellijk een WhatsApp-bericht, waarbij het gehele proces in niet meer dan vijf minuten voltooid is.

Dit proces garandeert dat de gebruiker adequaat geïnformeerd wordt, terwijl tegelijkertijd op basis van kwaliteiten een filtering plaatsvindt. Indien een kandidaat niet voldoet aan de gestelde vereisten, wordt direct duidelijke en transparante feedback gegeven. Geschikte kandidaten worden met spoed benaderd, een aanpak die in 2024 nog intensiever zal worden met het oog op het verstevigen van de kwaliteit na conversie, gericht op langdurige samenwerkingsverbanden.

Twijfelt u over de noodzaak van een chatbot voor uw organisatie? Bij Red Rocket baseren we onze besluitvorming op solide data-analyse. Dit betekent dat we starten met een pilotfase voordat we overgaan tot volledige implementatie, zodat onnodige uitgaven worden vermeden en een doordachte keuze wordt gemaakt.

Voordat u echter de stap zet om onze chatbot zelf te ervaren, vraagt u zich wellicht af welke concrete voordelen dit biedt. Wat is precies de waarde van deze investering? Hieronder belichten we de voordelen:

  1. Verrijking van de kandidaatervaring: Zorgt voor onmiddellijke antwoorden en vereenvoudigt het sollicitatieproces.

  1. Verhoging van engagement: Vangt de aandacht van kandidaten direct en op geautomatiseerde wijze.

  1. Efficiënte pre-screening: Identificeert snel de ideale kandidaat met gerichte vragen.

  1. 24/7 beschikbaarheid: Onze chatbots fungeren te allen tijde als uw betrouwbare rekruteringspartner.

  1. Verzamelen van inzichtelijke data: Biedt waardevolle inzichten om uw wervingsstrategie te optimaliseren.

  1. Kostenbesparing: Efficiëntie in het wervingsproces leidt tot significante besparingen.

  1. Personalisatie van interacties: Creëert een unieke ervaring voor elke kandidaat.

 1. Bereik van een breder kandidatenveld: Actieve zoektocht naar kandidaten over diverse platforms heen.

  Kiezen voor Red Rocket betekent kiezen voor een vooruitstrevende partner, gericht op uw succes op de lange termijn. Ervaar nu zelf het onderscheidende vermogen van onze chatbots en laat uw wervingsproces transformeren naar een hoger niveau.