By Kevin Bruggink

Bedrijven: Conformeer nu automatisch aan de veranderingen op de arbeidsmarkt.

Deze week is door berekeningen vanuit het CBS bekend geworden dat Nederland zich bevindt in een lichte recessie. Waar in Q1 2023 de Nederlandse economie slonk met 0,4%, slonk deze in Q2 met 0,3%. Waar in veler berichtgeving wordt aangegeven dat er op de arbeidsmarkt niets verandert, is dit niet correct. Hetzelfde CBS geeft aan dat er een lichte stijging zit in het aantal werklozen binnen de beroepsbevolking. Het aantal vacatures blijft wel stabiel. De afgelopen twee kwartalen zijn er 122 vacatures per 100 werkzoekenden beschikbaar.

Een ideale situatie voor organisaties die door strategisch handelen geen economische schade weten te berokkenen door een licht tegenvallend semester. Dat betekent dat er een groter uitzicht voor invulling van openstaande vacatures. Ook Red Rocket is zich hiervan bewust en wil graag waarschuwen; het toenemend aantal werklozen ten opzichte van openstaande vacatures, betekent meer druk op bestaande medewerkers als het gaan om recruitment en bijbehorende handling.

Er vindt een -weliswaar- lichte kentering plaats, die chatbots nog relevanter maakt. Door een toename van het aantal werkzoekenden zal de inzet van chatbots nog belangrijker worden dan dat deze op dit moment al is. De proactieve benadering en de geautomatiseerde selectie, zorgt ervoor dat organisaties in staat zijn om sneller te schalen en waardevolle tijd uitsluitend te steken in de waardevolste kandidaten.

De huidige klanten van Red Rocket lopen op dit moment geen risico dat een toename van het aantal werkzoekenden een negatieve invloed heeft op het huidige personeelsbestand. De inzet van chatbots, en het optimaliseren van de gespreksflows door Red Rocket, brengt deze organisaties in een betere positie, die zich volledig conformeert aan de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Voor vrijblijvende informatie verzoeken wij u om in onderstaand contactformulier uw gegevens achter te laten, of contact op te nemen via de gegevens op deze pagina.